Sinds 2021 hebben we vernomen dat er buurtbudgetten zijn en een zogenaamd Masterplan.
Via mijn vrijwilligerswerk ben ik er achter gekomen, dat er twee soorten mensen zijn;
Zij die vanuit hun goede hart hun tijd en inzet, gratis ter beschikking stellen
en zij die denken, uit de ellende van een ander, een slaatje te kunnen slaan.
Zo ben ikzelf in 2015 betrokken geweest als vrijwilliger voor Casa Jepie Makandra en gaf ik Computer cursussen, gratis en voor niets!
Er waren 2 manlijke medewerkers en 2 vrouwelijke, waarvan er een met de pinpas, van de vereniging, ging gokken en snel verdween en waarna de ander, die minder verdiende dan de heren, er nu nog steeds is!
Ik heb dit een aantal jaren vol gehouden, totdat ik vernam dat een ZZP'r uit Utrecht €80 per uur declareerde bij de gemeente en dat hij dat jaar €120.000 verdient had voor zijn consultatie werk om de buurtwerkkamers op te zetten.
Mij is nooit te oren gekomen of er van dit bedrag ook de medewerkers betaald werden!
Zo hebben we sinds kort ook een Masterplan, bij de eerste bijeenkomst, maakte ik kennis met www.zoiszuidoost.nl een stichting die zich inzet voor dit Masterplan, de programma directeur staat voor €150.000 op de financiële verantwoording. Zo wil ik mij ook wel inzetten voor de goede zaak!
Terug naar de buurtbudgetten;
Voor 2021/2022 is €84.000 te verdelen voor Holendrecht, voor plannen uit de buurt.

Ten eerste moeten de bewoners van Holendrecht goed geïnformeerd worden, dit kan door een flyertje, maar beter via hun eigen huurders of bewoners organisaties en/of deze website!
Het is aan deze om hun bewoners op de hoogte te brengen en te houden!