Op donderdag 23 juni 2022 zat ik bij het buurthuis Holendrecht te praten met een aantal bewoners van onze wijk en een van de dames vertelde stellig, dat in 2001 met de invoering van de Euro de huur in guldens gelijk werd in euro's. Zij betaalde eerst dfl 300,00 en dat werd € 300. Dat leek mij erg stug, maar ze bleef stellig in haar overtuiging. Dus wie kan dit bevestigen? meld u aan op deze website en na activatie kunt u via het forum reageren.
Ook vertelde zij dat in haar straat veel flats verkocht zijn en dat zij als enige op haar trap nog huurder is. Ook vertelde zij dat Italiaanse huurders €2200 huur betalen een een verhuurder, van een verhuurder van de eigenaar van deze koopflat en dat die eigenaar niet reageerde op het feit dat zijn eigendom door 2 anderen onderverhuurt wordt aan dit expat stel. Als dit zo is, dan is dit natuurlijk ongehoort en moet daar iets aan gedaan worden.
Kent u ook een soort gelijk geval stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en uw verhaal wordt op de website geplaatst.

Login om te antwoorden

Naast het Forum, waar men leegstand kan aanmelden, kunnen hier uw forum berichten in overleg, als verhaal gepubliceert worden.
Richt u verhalen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Login om te antwoorden

Sind November 2021 is er een nieuwe regeling in Amsterdam van kracht waardoor koophuizen niet meer direct voor verhuur beschikbaar zijn.
Het is natuurlijk belachelijk dat die grens op €5120.000 ligt en niet direct op €250.000 of gewoon voor alle woningen, maar dat schijnt wettelijk weer niet te kunnen.  Niet vreemd, als we nagaan dat de afgelopen jaren de voorzitter van bouwend Nederland een CDA'r is en zo lang die partij onderdeel is van het kabinet, dan....... zal er niets veranderen. Zeker als 80% van de kabinets leden een tweede huis heeft.
Waar blijven politici als Jan Schaefer? Een bevlogen man als Pieter Omtzigt zou een opvolger kunnen zijn, ware het niet dat hij van de VERKEERDE partij zat en voor de 5 agen bedenktijd bij abortus is. Mocht hij ooit een eigen seculiere partij oprichten en dit willen aanpakken dan.......
Zie voor het gehele verhaal dit Parool artikel.

Login om te antwoorden

Woningnood is van alle tijden, ik weet dat bijvoorbeeld mijn ouders jaren ingewoond hebben bij een broer, omdat ook in de jaren na de oorlog er al te weinig huizen beschikbaar waren.
In de afgelopen jaren lijkt het probleem steeds groter te worden, maar aan de oorzaak wordt maar weinig gedaan, hoe zou dit toch komen?

Ons gezin, bestaande uit moeder, dochter en zoon, verhuisden van de BinnenOranjestraat in 1960 naar de Twee Koningskinderenstaat en de huur ging voor ons als nieuwe huurders van dfl 60,00 naar dfl 75,00 of te wel € 34,03. laatst las ik een advertentie voor verhuur van twee koningskinderenstraat 13 1, voor €1400 per maand, waarschijnlijk ook nog zonder servicekosten en gas en licht. Deze 80 vierkante meter woningen zijn in de jaren 50 gebouwd en ik neem aan met een afschrijving van 20 jaar voor de woningbouwvereniging "Eigen Haard".
Het is een grote schande dan na zoveel jaar en zo weinig onderhoud de huur prijs zo hoog is geworden.
Een oude vriend, die nog steeds woont in de Vierheemskinderenstraat betaald €526 huur per maand, een nieuwe huurder €1400, hoe kan de gemeente dit toestaan en hoe komt het dat uitbaters zoals prins Bernard jr en consorten dit kunnen doen zonder dat zij belasting betalen over hun huur winst?

Graag zou ik in door u aangeleverde artikelen inzicht krijgen hoe de verloop van de huren is gegaan in Holendrecht.
U kunt uw verhalen sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op het forum plaatsen.

Login om te antwoorden