Stichting !Woon.nl heeft een googedrive aangemaakt aangezien nog niemand die bij dit overleg aanwezig kan en wil zijn, zich op deze website heeft aangemeld.

Deze googledrive is voor IEDEREEN te lezen, terwijl men via deze website, gecontroleerd toegang zou kunnen verlenentot deze informatie.

Het adres is http://bit.ly/buurtbudgetholendrechtupdates

Login om te antwoorden

Tijdens het overleg dd 21-04-2022 werd door stichtng !Woon dit stappenplan, opgesteld door de zeer actieve bewoners van "Hart voor de KBuurt" gebruikt om als voorbeeld te dienen voor de plannen uit Holendrecht.,
Het is een spreadsheet/rekenblad die tzt via een GoogleDocs document beschikbaar komt, maar beter zou zijn om dit via een echte database te registreren en daar gaan we eens naar kijken, hoe dit aan te pakken.
Weinig kans op medewerking en/of suggesties, dus .....

  Naam of korte beschrijving van je idee of plan  Wil je hier zelf aan werken/trekken om dit te realiseren of is dit een algemeen verbeteridee voor de buurt? Geef aan waarom dit de buurt beter gaat maken, welk probleem lossen we op Inschatting Kosten (Geef een idee op hooflijnen wat je denkt dat de kosten zullen zijn en met getallen wat daarin de grootste kostenposten zullen zijn) Heb je zelf al ideeën waar het geld voor dit plan vandaan zou komen Geef aan wat je denkt dat verder nog om dit gerealiseerd te krijgen (regelgeving/toestemming/vergunningen/ etc )  Met wie wil je samenwerken, of met wie is samenwerking nodig om dit plan van de grond te krijgen (noem samenwerkingspartners) Geeft aan of de wens/plan van toepassing is op je eigen flat of Wijkje (welke dan) of de K-buurt algemeen Heb je een video of presentatie or artikel over  het project ? Of een foto van de plek of van een voorbeeld? Deel dan hier de link / url waar deze te zien is  (Hoe) versterkt jou plan zelforganisatie kracht?  Versterkt jou plan de buurtorganisatie en de eenheid van de K-buurt? Hoe? Brengt jouw plan de bewoner(s) in een betere positie  ten opzichte van de overheid (en andere wijkpartners)  en hoe dan?
Login om te antwoorden

Heden weer een bijeenkomst gehad betreffende de buurtbudggetten.
Lennie Blijker werd vervangen door ...... en leidde de vergadering.
Wat mij direct opviel was dat iedereen een eigengroepje vormde. Zo was er een tafel met alleen vertegenwoordigers van Holendrecht-West de stadgenoten kant en moesten we van Leila Azzam vernemen, dat de vertegenwoordigers van Holendrecht-West wat de "Eigen Haard" kant betreft, waren afgehaakt, zonder dit tijdens een vergadering mede te delen, laat staan de anderen via mail of what''s App te informeren.
De vertegenwoordigers van Holendrecht-Oost vormden helaas ook een aparte tafel, voor zover integratie en interesse voor elkaar!
Deze website kwam heel even aan de orde, maar het grote aantal digibeten, besloten dat de door .... voorgestelde Google Drive setup te preveren was.
Nu daar komt men wel achter. Ondertussen zal ondergetekende dus weer alles alleen moeten doen en dat met veel plezier ;-)
Vervolgens werd er een spreadsheet met voorwaarden, waar aan de plannen voor het budget moeten voldoen, getoond, maar door de te kleine letters was e.a. niet te volgen.
Al met al, zo een trage voortgang, dat zelf een van de aanwezigen in slaap viel. Wel werden er weer afspraken gemaakt wanneer men weer bij elkaar komt om over de concrete plannen te praten.
Verdere invulling met betrekking tot deze vergaderng kunt u volgen via een google docs via deze link.

Wat misschien opvalt is bij punt 3 Welke buurtpartijen zijn aangesloten

De personen of instanties na punt 3 zijn totaal onbekend in Holendrecht Oost en voor zover wij weten zijn ze op geen enkele vergadering, tot nu toe aanwezig geweest, dus???
Ik zou zeggen stel je voor en stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat wij, de bewoners van Holendrecht weten wie dat zijn!

Login om te antwoorden

Buurtbudgetten Holendrecht 1106 opbrengst eerste vervolgsessie (gecategoriseerd)

Login om te antwoorden

Sinds 2021 hebben we vernomen dat er buurtbudgetten zijn en een zogenaamd Masterplan.
Via mijn vrijwilligerswerk ben ik er achter gekomen, dat er twee soorten mensen zijn;
Zij die vanuit hun goede hart hun tijd en inzet, gratis ter beschikking stellen
en zij die denken, uit de ellende van een ander, een slaatje te kunnen slaan.
Zo ben ikzelf in 2015 betrokken geweest als vrijwilliger voor Casa Jepie Makandra en gaf ik Computer cursussen, gratis en voor niets!
Er waren 2 manlijke medewerkers en 2 vrouwelijke, waarvan er een met de pinpas, van de vereniging, ging gokken en snel verdween en waarna de ander, die minder verdiende dan de heren, er nu nog steeds is!
Ik heb dit een aantal jaren vol gehouden, totdat ik vernam dat een ZZP'r uit Utrecht €80 per uur declareerde bij de gemeente en dat hij dat jaar €120.000 verdient had voor zijn consultatie werk om de buurtwerkkamers op te zetten.
Mij is nooit te oren gekomen of er van dit bedrag ook de medewerkers betaald werden!
Zo hebben we sinds kort ook een Masterplan, bij de eerste bijeenkomst, maakte ik kennis met www.zoiszuidoost.nl een stichting die zich inzet voor dit Masterplan, de programma directeur staat voor €150.000 op de financiële verantwoording. Zo wil ik mij ook wel inzetten voor de goede zaak!
Terug naar de buurtbudgetten;
Voor 2021/2022 is €84.000 te verdelen voor Holendrecht, voor plannen uit de buurt.

Ten eerste moeten de bewoners van Holendrecht goed geïnformeerd worden, dit kan door een flyertje, maar beter via hun eigen huurders of bewoners organisaties en/of deze website!
Het is aan deze om hun bewoners op de hoogte te brengen en te houden!

Login om te antwoorden

Subcategorieën