Op 4 Mei 2022 hebben we weer de nationale herdenking bijgewoond in Holendrecht bij "de Drecht"
Naast bewoners uit Zuidoost, Holendrecht en Reigersbos en de gebiedsmakelaar, waren de politieke vertegenwoordigers van de SP, PvdA, VVD, D66 en de stadsdeelvoorzitter aanwezig.
Ook vertegenwoordigers van Bewoners Vereniging Holendrecht, Bewoners Collectief Holendrecht en deLaagbouw uit Holendrecht-Oost waren aanwezig.


Groenlinks, Bij1, Denk en andere politieke partijen hadden helaas geen vertegenwoordigers die een krans of Bloemstuk legden.
Alleen de buurtvereniging van Holendrecht-Oost "de Laagbouw" heeft, zoals elk jaar, weer een bloemstuk gelegd!
Echter zij die zich opvoeren als vertegenwoordigers van geheel Holendrecht, omdat zij de bewoners van Holendrecht zouden vertegenwoordigen, waren helaas afwezig.
Een krans of bloemstuk om de slachtoffers van geweld in de wereld te herdenken, kon er blijkbaar niet van af. Een gemiste kans om te tonen dat ook zij stilstaan bij het feit, wat de voorouders van alle bewoners uit Holendrecht meegemaakt hebben!
Al met al was het toch weer een gedenkwaardig moment om na Corona met zo'n grote diversiteit aan mensen dit weer te mogen bijwonen.
Alleen jammer dat de lichten rond "de Drecht" om 20:00 uur niet aangingen, maar wel die aan de "Eigen Haard" kant. Blijkbaar had iemand de verkeerde schakelaar omgezet.
Ook hadden de ouders van kinderen die aan het spelen waren op het Holendrechtplein, hun kinderen niet geïnstrueerd om stil te zijn!
Verkeer bestaande uit auto's raasden ook boven langs, tijdens de twee minuten stilte.
Blijkbaar is het te veel moeite om het fatsoen op te brengen om een keer per jaar, slechts twee minuten stil te zijn op 4 Mei!

Login om te antwoorden