Valt het u ook op dat veel mensen wel erg achteloos met hun afval omgaan?
Sinds de laatste landelijke schoonmaak dag, loop ik maandelijks vanaf het Meibergpad naar de bushalte Meernhof aan de Meerkerkdreef en vervolgens langs de weg naar de afrit naar de Mijndenhof en dan onderaan het talud weer terug.
Sommige automobilisten hebben blijkbaar veel moeite om hun afval weer mee naar huis te nemen en pleuren alles uit hun raam! Als vervolgens het gras gemaaid wordt door de groenvoorziening dan worden alle blikjes en plastic patatbakjes tot gort geslagen, fijn voor het milieu!


Inmiddels bij de gemeente geïnformeerd of er een planning is met datums waarop het gras gemaaid wordt, want dan loop ik een dag eerder dit rondje.
Ook buspassagiers hebben blijkbaar moeite om, de bij elke bushalte aanwezige prullenbak, te vinden, want mondkapjes gooi je gewoon op de grond, laat staan dat je ze mee naar huis neemt en daar weggooit. Fruit afval vergaat snel, maar sigaretten filterpeukjes hebben 7 jaar nodig om te vergaan. Behalve als ze fijngemalen worden door een grasmaaier.
Vandaag zocht ik iemand op via het Internet en zag daar op YouTube een filmpje van iemand die een afvalpunt geadopteerd had, er zijn dus meer mensen begaan met hun omgeving dan je denkt.
Dat flimpje ziet u via deze link

Ik hoop dat men in het vervolg wat beter met het afval omgaat, alleen kunnen we veel, maar samen komen we tot......

Login om te antwoorden